Hedy Christians

 Uw begeleidingskundige

Hoe ik werk

Vertrekpunt

Ik ben van de verhalen. Jouw levensverhaal of levens'wandel'. De manier waarop mensen hun verhaal vertellen bepaalt hoe ze in het leven staan. De stapeltjes stenen op deze website zijn zogeheten 'Steenmannetjes'. Ze komen overal ter wereld voor en geven al van oudsher de weg aan. 

Onderweg

Om niet te verdwalen in het verhaal,  is een hulpvraag, een beroepskader, voor mij als een 'steenmannetje' onderweg. Een baken op zee, een wegwijzer. Mijn aandacht laat ik regelmatig even 'fladderen' (de vrije loop) onderweg. Dat is mijn manier van ontspannen, maar ook van het voorbereiden op een taak. Mindmaps maken of het visualiseren in beeld van mijn ideeën vind ik dan ook een erg fijne manier om mee te werken. 

Ik vind het altijd bijzonder hoe de taal van je lichaam en je gevoel, je als gids door het leven kan helpen. Bij mij leer je die 'taal' beter verstaan. Ik kan goed luisteren en vragen stellen. En creatieve en/of praktische oefeningen en werkvormen verzinnen om te doen. Dat zijn middelen om meer te weten te komen over jezelf en je situatie. In mijn werk vin d ik humor erg waardevol, het geeft ruimte, klaart de lucht en ontlaadt. Ook zit er regelmatig een kern van waarheid in een grap. De weg die we gaan, bewandelen we samen. Ik vraag dan ook een actieve houding, een meedoen. Ik bied een helpende hand als dat nodig is. Omdat ik ook niet alles weet en kan, werk ik ook graag samen met andere mensen. 

Belangrijk vind ik ook het creëren van een veilige omgeving, zodat je voelt dat je 'tevoorschijn kan komen' bij mij. Dat doe ik door duidelijk te zijn over onze afspraken, wat je mag verwachten en onze gestelde doelen. Ik communiceer op een open, soms directe manier en stem regelmatig met je af of we nog op de goede weg zijn. 

Missie/eindbestemming

Mijn missie is dat jij jezelf steeds beter leert kennen en dan in beweging komt. Als je beter weet wat je doet, wat je kan, wie je bent en waar je voor staat, ga je anders kiezen. Keuzes die je helpen om je goed te voelen. Dat vooruitzicht kan helpend zijn om in beweging te komen. 


'Ga je mee verdwalen, ik weet de weg'

 
E-mailen
Bellen